nieuws

14 feb 2018, 11:11

Website Groninger Archieven met 50.000 oude kentekens

Website Groninger Archieven met 50.000 oude kentekens

Wat was het kenteken van de auto van m’n opa? Of van de wagen van m’n grootmoeder? U kunt dat nu zelf opzoeken dankzij een recent door internetbedrijf Iwink opgeleverde website voor Groninger Archieven. Deze heeft een database met informatie en foto's over bijna 50.000 kentekens in de Provincie Groningen die van 1906 tot 1951 zijn uitgegeven, onder de naam: www.groningerkentekens.nl. In sommige gevallen zijn er ook afbeeldingen terug te vinden van de wagens.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Archieven zijn bezig met het vernieuwen van diverse websites en ook de website van de Groninger Kentekens valt daar onder. Op basis van de bestaande database  ontwikkelde Iwink een nieuwe website die de bezoeker beter inzicht geeft in de grote schat aan beschikbare informatie. In het verleden maakte de kentekendatabase onderdeel uit van de corporate website van Groninger Archieven.

 

De Groninger Archieven hebben iWink gevraagd de bestaande data van de kentekendatabase van de website van de Groninger Archieven over te zetten naar de nieuwe website, met behoud van de bestaande functionaliteit, maar ook het verbeteren van de visuele presentatie.

 

Zoekfunctie

 

De website van de Groninger Kentekens had in het verleden niet een eigen visuele identiteit. Op basis van de stijl van de nieuwe corporate site van de Groninger Archieven heeft iWink een nieuw ontwerp gemaakt dat volledig gericht is op het visueel aantrekkelijk aanbieden van de schat aan informatie over de Groninger kentekens. De zoekfunctie is gebruiksvriendelijker gemaakt, zodat de bezoeker om snel kan zoeken, maar ook uitgebreid kan zoeken. Op de home pagina worden de recente wijzigingen en nieuwe foto's bij kentekens in een overzicht gepresenteerd, terwijl er ook een pagina is waar alleen de kentekens staan met foto's.In samenwerking met Picturae (ontwikkelaar van de nieuwe corporate site van de Groninger Archieven) is er een API gebouwd waarmee er via de zoekfunctie op de site van de Groninger Archieven resultaten kunnen worden getoond van de website van de Groninger Kentekens. Klikt de bezoeker op het zoekresultaat dan wordt de bezoeker doorgestuurd naar de website van Groninger Kentekens. De nieuwe website van Groninger Kentekens is ook geschikt gemaakt voor mobiel zodat bezoekers ook op mobiele apparaten een goede gebruikerservaring van de website hebben.