nieuws

04 mrt 2009, 13:01

WEBLOG: Tijd rijp voor nieuwe discussie over Grote Markt parkeergarage?

Moet Groningen, acht jaar na het referendum over de Grote Markt noordzijde, zich opnieuw gaan afvragen of een parkeergarage onder de Grote Markt noordzijde misschien toch verstandig is? CDA fractievoorzitter Jan Seton vindt van wel. Ook Groningse ondernemers, verenigd in de Groningen City Club vinden dat de binnenstad wel wat parkeerplaatsen extra kan gebruiken om te voorkomen dat de autoconsument naar andere plaatsen uitwijkt en de binnenstad een doods museumdorp wordt. Maar de SP in Groningen moet daar niets van hebben. Gemeenteraadslid Eelco Eikenaar van deze partij vindt dat er nog steeds geen aanleiding is om de discussie uit 2001 weer over te doen. Hij schrijft dat in zijn weblog in de Digitale Stad Groningen. (www.dsg.nl) Dit zijn zijn argumenten:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

’Jan Seton (CDA) vandaag in het Dagblad van het Noorden: haal de parkeergarage onder de noordwand van de Grote Markt weer uit de kast. Onverstandig. Hij stelt dat de SP zich tegen een parkeergarage onder de noordwand verzet met als ‘aloud’ argument het referendum van 2001. Bovendien heeft de SP volgens Seton minder met bereikbaarheid en zijn wij bereid meer risico’s te nemen met de kwetsbare binnenstad.


Het referendum. Me dunkt dat we dat als argument gebruiken. Het mag dan een tijdje geleden zijn maar de uitslag loog er ook niet om. 85 procent van de Stadjers stemden tegen een parkeergarage. Dat weegt voor ons zwaar, voor Seton telt het blijkbaar niet.
De bereikbaarheid van de binnenstad. Daar heeft de SP volgens Seton weinig mee. Onzin.

Er worden met onze steun parkeergarages rondom de binnenstad gebouwd. Volgens mij een veel betere keuze. Daarmee nemen wij in het geheel geen risico’s met de kwetsbare binnenstad, zoals Seton wel beweert. Integendeel. Het is juist het CDA die risico’s neemt met de binnenstad door te pleiten voor een parkeergarage onder de noordwand. Één van de mooie dingen van onze stad is dat er weinig auto’s het centrum binnenkomen. Dat maakt de stad aantrekkelijk. Niet overboord gooien zou ik zeggen.’’


Bron: www.dsg.nl