nieuws

06 feb 2008, 18:06

Waterbedrijf Groningen geeft scholieren cool en vet-hip alternatief voor frisdrank

Waterbedrijf Groningen plaatst op middelbare scholen en ROC’s in heel Groningen interactieve waterkoelers, zogenaamde TENQ’s. Het waterbedrijf wil hiermee het drinken van water onder jongeren stimuleren. Water is gezond, bevordert het concentratievermogen en helpt in de strijd tegen overgewicht. De waterkoelers zijn aangesloten op het leidingnet. Leerlingen kunnen hun flesje vullen met fris gekoeld kraanwater, met of zonder bubbels. Op een trendy beeldscherm van de waterkoeler zijn aansprekende informatie en reclamefilmpjes te zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De sportieve aftrap van het ‘TENQ project’ gebeurt met onder andere een optreden en workshop streetdance van rapster Reshmee voor zo’n 300 leerlingen van de VMBO Groningen Zuid (Noorderpoort College). Dit vindt plaats aanstaande vrijdag, 8 februari 2008.

 

Hoe werkt het?


De waterkoelers zijn aangesloten op het leidingnet. Leerlingen kunnen hun flesje vullen met fris gekoeld kraanwater, met of zonder bubbels. Op het beeldscherm van de waterkoeler zijn aansprekende informatie en reclamefilmpjes te zien. De scholieren kunnen ook zelf filmpjes of foto’s uploaden, die op het scherm en/of de bijbehorende website www.tenq.tv worden vertoond. Daarnaast kunnen de scholen specifieke informatie zoals rooster- en lokaalwijzigingen, evenementen of foto’s en video’s van het schoolfeest op het TENQ-beeldschem plaatsen.