nieuws

22 mrt 2019, 10:10

Water Natuurlijk grote winnaar bij Waterschapsverkiezingen

Water Natuurlijk grote winnaar bij Waterschapsverkiezingen

Water Natuurlijk is de grote winnaar geworden van de waterschapsverkiezingen voor Noorderzijlvest en Hunze en Aa's. Bij beide waterschappen zag de partij het aantal zetels stijgen. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij Noorderzijlvest won Water Natuurlijk twee zetels en komt het nu uit op vier zetels. De PvdA ging van twee naar drie zetels. CDA, Betaalbaar Water en Christenunie behielden hun twee zetels, terwijl VVD een zetel in moest leveren en nu uitkomt op een zetel. De Algemene Waterschapspartij verloor z'n enige zetel en 50Plus haalde de zeteldrempel niet. 

Bij Waterschap Hunze en Aa's won Water Natuurlijk ook een zetel en daardoor heeft het daar nu vijf zetels. De PvdA ging ook hier van twee naar drie. De VVD, CDA en de Algemene Waterschapspartij conslideerden hun twee zetels. Ook 50PLUS en de ChristenUnie verloren niets en blijven met één zetel vertegenwoordigd. Vier jaar geleden haalde de Partij voor de Dieren twee zetels. Ditmaal deden ze niet mee.

Bij beide Waterschappen steeg het opkomstpercentage. Bij Hunze en Aa's steeg die van 47,4 procent in 2015 naar 52,3 procent. Bij Noorderzijlvest steeg de opkomst van 49,6 procent naar 53,3 procent. 

De definitieve uitslag wordt op maandag 25 maart bekend gemaakt.