nieuws

01 feb 2011, 09:09

Wat zijn de meest opvallende jonge ondernemingen van Groningen?

Commissaris der Koningin Max van den Berg en Siem Jansen, directeur van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) hebben gisteren in een bomvolle Stadsschouwburg in Groningen prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve, snelst groeiende en meest gedreven ondernemingen van Groningen, Friesland en Drenthe. Het betrof de zogenaamde ‘Flinc Awards’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Flinc’ is een aan de NOM gelieerde onderneming die bedrijven helpt aan risicokapitaal. Daarbij richt Flinc zich vooral op de wat jongere, startende en creatieve ondernemers en ondernemingen. Dat er in het Noorden momenteel sprake is van veel ondernemersinitiatieven die veel uiteenlopende en veelzijdige bedrijven hebben opgeleverd, dat bleek gisteravond tijdens de uitreiking van de prijzen.


In totaal waren er zeven prijzen te winnen door 35 jonge noordelijke bedrijven die waren uitgenodigd mee te doen aan de competitie.


Meest Innovatief


De prijs voor de meest innovatieve starter werd toegekend aan het bedrijf CC Trailer. Dat bedrijf heeft een zeer handige in- en uitschuifbare Lange Voertuigencombinatie ontwikkeld, waarvan de maat kan worden aangepast aan de omvang van de vracht.


Leukste Studentenbedrijf


De winnaar in de categorie ‘Leukste Studentenbedrjf’’ werd Songa.nl. Dat is een website die het luisteren naar muziek via You Tube vergemakkelijkt.


Meeste groeiambitie


Het bedrijf met de meeste groeiambitie is volgens de jury: ‘ Anome Projects’. Dit bedrijf heeft een product ontwikkeld om de bodem te verstevigen, een product dat ook gebruikt kan worden als basis voor bodemaanwas.


Meest veelbelovend

De ontwikkelaars van de ‘Stabi Alert’’ werden uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘meest veelbelovend op pieken en speerpunten’. Dit apparaat houdt de ondergrond in de gaten van woonhuizen en gebouwen en waarschuwt voor verzakkingen.


Meest Regio-overschrijdend


‘Thread Projector’: dat is de naam van de winnaar in de categorie ‘meest regio overschrijdend’. Het gaat om een universele beschermkap voor pijpleidingen die makkelijk is los te schroeven en aan te brengen.


Meeste media-aandacht


Het bedrijf dat er volgens de jury in is geslaagd om de meeste media aandacht te genereren is ‘het Grote Inspiratie Doe Dagboek’, met een opmerkelijke visie op talentontwikkeling.


Meest gedreven ondernemer


De meest gedreven ondernemer was volgens de jury ‘Darling Delicious’. Dat is een winkel met nieuwe producten, waarbij het van belang is om vast te stellen hoe de consument er op reageert.


Uitreiking van de Awards


De prijzen werden behalve door Max van den Berg en Siem Jansen ook uitgereikt door Jacob Emmelkamp, voorzitter van Bestuur van Kamer van Koophandel Noord-Nederland; Janika Horvath, directeur Syntens Noord-Nederland; Ron van Gent, directeur MKB Noord; Sibrand Poppema, voorzitter van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden.