nieuws

11 jun 2010, 20:08

<b>WAT WORDT HET MOOISTE GEBOUW VAN GRONINGEN? STEM! </b>

Vindt u ronde vormen aantrekkelijk, of gaat u voor strak en zakelijk? Wat uw smaak ook is: u kunt er – in elk geval in Groningen - volop over twisten voorafgaand aan de jaarlijkse Dag van de Architectuur op zaterdag 26 juni. Bovendien kunt u zelf uw stem uitbrengen en mee bepalen wat het mooiste nieuwe gebouw van Groningen is. Ook als u helemaal niet in Groningen woont.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 26 juni aanstaande vindt de landelijke Dag van de Architectuur plaats. Ook in Groningen wordt dan volop aandacht besteed aan architectuur: de Stichting DAG van de Architectuur Groningen en architectuurcentrum Platform GRAS organiseren onder meer een filmprogramma, gratis busrondritten langs nieuwe gebouwen en een fietstocht over sloop en hergebruik door Groningen. Het Groninger thema van dit jaar luidt: “Ofblieven, dat heb 'k nog neudig”, een Groninger variatie op het landelijke thema "hergebruik".
De Grote Groninger Gebouwenenquête vormt net als voorgaande jaren een centraal onderdeel van de Dag van de Architectuur. Dit jaar zijn vijftien gebouwen genomineerd die het afgelopen jaar in Groningen verrezen. Het publiek - uit heel Nederland dus - mag een stem uitbrengen om zo het mooiste gebouw van 2010 aan te wijzen. Ook een vakjury wijst een winnaar aan: deze vakjury bestaat dit jaar uit Indira van 't Klooster (Architectuur Lokaal), Wilfried van Winden (WAM architecten) en Bouke Kapteyn (AT Osborne).
De gebouwen die zijn genomineerd voor de Gebouwenenquête zijn te vinden op de website: www.dagvandearchitectuurgroningen.nl. Stemmen kan daar online tot donderdag 24 juni, middernacht. Vrijdagavond wordt tijdens een feestelijke prijzenparade om 18:00 uur bekend gemaakt wie de winnaars van de enquête zijn: zij ontvangen de prestigieuze Gouden Baksteen.
Het volledige programma voor de Dag van de Architectuur, informatie over opgave en de meest actuele aanvangstijden kunt u vinden op dagvandearchitectuurgroningen.nl.