nieuws

29 mei 2016, 11:11

Wandelroute 'Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert' officieel geopend

Wandelroute 'Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert' officieel geopend

Meerstad, Middelbert en Engelbert hebben hun eigen 'Ommetje'. Op zaterdag 28 mei is deze wandelroute officieel geopend door wethouder Roeland van der Schaaf. Het ommetje van 7,8 kilometer loopt zowel door het nieuwe woon- en recreatiegebied Meerstad, als door de dorpen en omgeving van Middelbert en Engelbert. Hierdoor krijgt de wandelaar een mooi beeld van de historie van het gebied en van de nieuwe ontwikkelingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Van der Schaaf opende de wandelroute Samen met Jacqueline de Milliano, directeur van Landschapsbeheer Groningen en Walter Reinke, directeur van Bureau Meerstad. Die twee organisaties hebben het ommetje samen met de belangenvereniging Meerdorpen gerealiseerd.

Na de openingsceremonie liepen ruim veertig omwonenden en genodigden de openingswandeling onder begeleiding van Stadshistoricus Beno Hofman.

Wethouder Van der Schaaf Meerstad noemde Meerstad tijdens zijn openingsspeech 'veel meer dan alleen een woonwijk'. 'Het is een gebied met enorm veel maatschappelijke, cultuurhistorische en recreatieve kwaliteiten, waar mensen van kunnen en mogen genieten. Daarom zijn we heel blij dat dit ommetje is gerealiseerd en letterlijk een verbinding maakt tussen het nieuwe Meerstad en de bestaande omgeving.'

Het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert is het 27e ommetje in provincie Groningen. Van elk ommetje is een flyer, die naast de route ook een aantal bezienswaardigheden en historische weetjes beschrijft. Deze is te vinden op de website van Meerstad en van landschapsbeheer Groningen. Ook zijn de routes te vinden op de routesite wandelen.groningen.nl