nieuws

29 mrt 2012, 09:09

Wandelen tegen kanker in Stadspark Groningen: SamenLoop voor Hoop Groningen

Op 30 juni en 1 juli 2012 organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers voor de tweede keer de ‘SamenLoop voor Hoop’ in de stad Groningen. Op die beide dagen gaan diverse teams 24 uur lang in het Stadspark langs een parcours wandelen om te vieren dat tegenwoordig zoveel mensen kanker overleven én om stil te staan bij degenen die de strijd hebben moeten opgeven of nog steeds voeren. De organisatie van de ‘SamenLoop voor Hoop’ streeft ernaar

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

om het aantal teams uit de eerste SamenLoop voor Hoop in 2010 te overtreffen en roept iedereen op om zich met een team aan te melden voor de tweede editie van dit sportieve evenement. Nieuwe teams kunnen zich via de website  www.samenloopvoorhoopgroningen.nl aanmelden.

Elk team werft sponsoren voor de wandeling over het parcours of zamelt op een andere ludieke manier geld in, bijvoorbeeld door de verkoop van kaarsenzakken. Op deze kaarsenzakken kan een persoonlijke boodschap worden geschreven. Als het op 30 juni ’s avonds donker wordt, verlichten deze kaarsenzakken het parcours.

Met het geld dat met dit wandelevenement en met de verkoop van kaarsenzakken wordt ingezameld, wil de ‘SamenLoop voor Hoop Groningen’ een bijdrage leveren aan de missie van KWF Kankerbestrijding: financiering van wetenschappelijk onderzoek voor een toekomst met minder risico op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten. Want om uiteindelijk de strijd tegen kanker te winnen, is veel geld nodig.

Arno van der Heyden (cabaretier, presentator en acteur uit Groningen) is ambassadeur van deze SamenLoop voor Hoop en draagt deze symbolische strijd tegen kanker een warm hart toe. Voorzitter Judith Meijer heeft de SamenLoop voor Hoop naar Groningen gehaald, ‘omdat ik vanuit een persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp kanker, het belangrijk vind positieve aandacht te geven aan dit onderwerp’.

Op 3 en 4 juli 2010 vond in Groningen de eerste SamenLoop voor Hoop plaats. Met 19 wandelteams die 24 uur lang in touw waren en 40 vrijwilligers is er 18.500 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding!
Deelnemer Steven Ferber: “Namens alle leden van mijn team kan ik zeggen dat wij het een eer vonden om aan dit evenement deel te mogen nemen. Ondanks de pijnlijke voeten en vermoeidheid op het eind van de loop hebben we genoten van het weekend.”