nieuws

22 nov 2001, 00:12

Wallage verbiedt avondwedstrijd FC Groningen – FC Zwolle

Burgemeester J. Wallage van Groningen heeft de bekerwedstrijd FC Groningen – FC Zwolle, die gepland stond voor woensdagavond 12 december, bestempeld als ‘risicowedstrijd’. Dat betekent dat deze die avond niet in het Oosterparkstadion gespeeld kan worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder heeft de burgemeester op grond van ervaringen uit het verleden besloten dat het gaat om een risico-wedstrijd. Dat betekent dat er dan extra politie moet worden ingezet en dat die wedstrijd ’s middags gespeeld moet worden, opdat de politie voldoende zicht kan houden op de supporters.
Een nieuwe datum voor de wedstrijd is er nog niet. FC Groningen heeft zeer teleurgesteld gereageerd op de beslissing omdat de club verwacht dat er s’ middags aanzienlijk minder supporters zullen komen omdat veel mensen dan werken of naar school gaan. Overigens is het al enige tijd geleden dat er ongeregeldheden waren tijdens ontmoetingen tussen FC Groningen en FC Zwolle: de laatste keer was in mei 1998. Het ging toen om rellen bij een wedstrijd in de nacompetitie.