nieuws

04 apr 2002, 00:12

Wallage sluit prostitutiepanden in Groningen; vrouwen illegaal

Burgemeester Wallage heeft van de bestuursrechter gelijk gekregen in zijn streven om vijftig kamers voor prostituees in de binnenstad van Groningen te laten sluiten. Dat is vandaag het belangrijkste nieuws van het Dagblad van het Noorden, althans in de stad-Groningse editie daarvan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Dagblad van het Noorden gaan volgende week dertien prostitutiepanden in de binnenstad van Groningen voor twaalf maanden dicht. In totaal zijn daardoor vijftig ‘peeskamertjes’ tot volgend jaar april niet meer te gebruiken. De panden staan in de Nieuwstad (zeven), Muurstraat (een) en Hoekstraat (vijf).
De sluiting volgende week is het gevolg van een uitspraak van de bestuursrechter in de stad. Hij oordeelt dat de gemeente Groningen terecht de vergunning van de exploitanten van de prostitutiepanden heeft ingetrokken. De exploitanten lieten in de panden vrouwen werken die geen geldige status als werknemer hebben.
Burgemeester Jacques Wallage van Groningen toonde zich tegenover het Dagblad verheugd over de uitspraak. Wallage ziet daarin een duidelijke bevestiging voor het beleid van de gemeente dat illegaal gebruik van de panden tracht te voorkomen.