nieuws

20 apr 2008, 21:09

Wallage opent compleet nieuw Ronald McDonald Huis aan Kooykerplein in Groningen

Burgemeester Jacques Wallage heeft zaterdagmiddag samen met vijf kinderen het nieuwe Ronald McDonald Huis aan het Kooykerplein geopend. Toekomstige gasten van het Huis vinden hier op loopafstand van het Beatrix Kinderziekenhuis een warm thuis, dichtbij hun zieke kind, broertje of zusje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De start van het feestelijke programma was in het UMCG waar, na een gelegenheidsgedicht van Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, een symbolisch afscheid van de oude locatie op het ziekenhuisterrein volgde. Onder begeleiding van de Groninger Postharmonie liepen de genodigden naar het nieuwe Ronald McDonald Huis voor de openingsceremonie. "Ik ben er trots op dit nieuwe Ronald McDonald Huis te openen", aldus Burgemeester Wallage.

Na ruim 17 jaar gevestigd te zijn in het voormalige Zusterhuis is nu de nieuwbouw voor Huis Groningen gereed. Het Huis kampte steeds vaker met ruimtegebrek. Ook het wooncomfort en de huiselijkheid voldeden steeds minder aan de standaard die een Ronald McDonald Huis graag aan zijn gasten biedt. Het nieuwe Huis telt onder meer 24 gastenkamers, enkele woonkamers, een gemeenschappelijke keuken en een kamer voor vrijwilligers.