nieuws

20 mrt 2002, 00:12

Wallage neemt suggestie over van oud-hooligan raadslid van Stadspartij

Het nieuwe raadslid voor de Stadspartij in Groningen, de vroegere hooligan en FC Groningen supporter Geert Spieker, heeft een aardig debuut gemaakt als raadslid. Hij kwam gisteren met een voorstel om het supportersgeweld in het Oosterparkstadion in te dammen. Burgemeester Wallage voelt wel voor zijn opmerkelijke suggesties, zo blijkt vandaag uit een verslag in het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om supportersoverlast in en om het Oosterparkstadion te bestrijden, ziet burgemeester Jacques Wallage wel iets in de inzet van ex-hooligans. Wallage zei gistermiddag daarover informatie te hebben ingewonnen bij voetbalclub Vitesse, waar ex-voetbalvandalen al worden ingeschakeld. Preventief oppakken van 'erkende' lastposten, is een optie die Wallage wil bespreken met de Groningse politiek.
De burgemeester antwoordde dat tijdens het vragenuurtje voor de raad op vragen van Geert Spieker van de Stadspartij. Spieker baseerde zijn vragen op een brandbrief over de Groninger situatie van de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters (SOVS). Volgens SOVS is de harde lijn die in Groningen wordt gevolgd rond bezoekende supporters nadelig voor vredelievende supporters die de uitwedstrijd van hun club in Groningen willen volgen. Meer daarover in het Groninger Dagblad Stad van vandaag.