nieuws

30 jan 2002, 00:12

Wallage: ,,Het zijn bofferds in Vlaardingen’’

De Groningse burgemeester J. Wallage noemt de inwoners van Vlaardingen maar ‘bofferds’ dat zij Tjerk Bruinsma mogelijk als burgemeester krijgen. Wallage zei dit tijdens een raadsbijeenkomst woensdagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Bruinsma wordt mogelijk de eerste gekozen burgemeester van Nederland. Hij is één van de twee kandidaten voor de functie van burgemeester in Vlaardingen. Daar wordt de burgemeester voor het eerst in de geschiedenis mede door de bevolking gekozen.
Bruinsma heeft in elk geval ijzersterke papieren. Hij was in Groningen eerst een succesvol wethouder van financiën, en de afgelopen vier jaar wethouder van sociale zaken. In de laatste hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor een nieuwe, Amerikaanse, aanpak van de werkloosheid. Daarbij nam Groningen het Amerikaanse Wisconsin tot voorbeeld, waarbij werkelijk alles uit de kast getrokken wordt om mensen in de bijstand weer aan werk te helpen. Maar mocht de bijstandsgerechtigde niet mee willen werken, dan volgen er harde maatregelen.
Die aanpak blijkt vruchten af te werpen, want in Groningen is het aantal mensen in de bijstand veel harder gedaald dan gemiddeld landelijk. Afgelopen maandag nog kwam minister Willem Vermeend Groningen daarmee feliciteren. Bruinsma was ook verantwoordelijk voor het feit dat de sociale dienst in Groningen steeds beter gaat draaien.