nieuws

20 jan 2003, 00:12

Wallage ergert zich aan 'verneuk' uitspraak SP-fractievoorzitter

De Volksraadpleging in Groninghen ik oktober is geen poging van B en W om de eigen opvattong door te drukken. Integendeel: door die raadpleging zouden de wensen van B en W wel eens weggestemd kunnen worden. Dat betoogde burgemeester J. Wallage. Hij reageerde op opmerkingen van fractievoorzitter Peter Verschuren van de SP. Deze vindt dat de volksraadpleging in wezen volksverlakkerij is en dat de bevolking van Groningen ‘verneukt’ wordt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Wallage liet weten zeer in zijn maag te zitten met de opmerkingen van Verschuren. “Natuurlijk zijn er partijpolitieke verschillen, en denkt de ene partij anders over de volksraadpleging dan de andere. Maar je mag niet twijfelen aan de integriteit van de politiek. Met elkaar vormen we de overheid in Groningen. Je mag dan wel wat respect hebben voor je discussie’, aldus burgemeester Wallage.
Peter Verschuren liet echter weten de volksraadpleging te beschouwen als een ‘strategische zet. Het is een handige methode van B en W om haar plan, namelijk sloop van De Oosterpoort en de bouw van een groot cultuurcentrum, er door te drukken’. Volgens burgemeester Wallage is dat buitengewoon onterecht. ‘Het zou wel eens andersom kunnen zijn. Het kan best zo zijn dat door de Volksraadspleging het plan van B en W wordt afgeschoten en dat de bevolking een andere variant kiest’.
ALLES OVER DE GROTE MARKT: www.grotemarktberaad.nl