nieuws

16 apr 2008, 18:06

Wallage: 'Brandweer gaf geen toestemming voor wc-rollen in Euroborg'

De brandweer van Groningen heeft wel telefonisch contact gehad met het bestuur van FC Groningen, maar tijdens dat gesprek is de ludieke actie met wc-rollen niet aan de orde geweest. 'Laat staan dat de brandweer er toestemming voor zou hebben gegeven', zei burgemeester Jacques Wallage gisteren in de raadscommissie Financiën en Veiligheid. Zondag brak brand uit in de Euroborg, het stadion van FC Groningen, nadat een als ludiek bedoelde actie met wc-rollen uit de hand was gelopen. Onbekenden hadden de grote hoeveelheid wc-papier die op de tribune en op het veld lag in brand gestoken. Wallage zei geen oordeel te willen geven over deze informatie. Dat laat hij over aan de commissie-Vliegenthart die het incident onderzoekt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De Groningse brandweer heeft geen toestemming gegeven aan de actie met de toiletrollen, laat staan instemming. Er is telefonisch contact geweest, maar de Groningse brandweer bestrijdt dat zij inhoudelijk kennis droeg van een ludieke actie met toiletrollen’, aldus burgemeester Wallage.

Volgens hem lopen de lezingen van FC Groningen en de brandweer uiteen over de vraag of de brandweer toestemming heeft gegeven. Volgens hem is het zeer de vraag of de Groningse brandweer wel toestemming gegeven zou hebben wanneer dat explicitiet zou zijn gevraagd. ‘In zijn algemeenheid is de brandweer zeer kritisch op materiaal dat het stadion in gaat. Maar we gaan niet Zwarte Pieten: de Commissie Vliegenthart moet het allemaal uitzoeken.