nieuws

24 jul 2002, 00:12

Wallage bij voorlichtingscentrum Ring Zuid Muntinglaan

Burgemeester J. Wallage van Groningen heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het informatiecentrum over de zuidelijke ringweg aan de Muntinglaan in Groningen. Dit informatiecentrum in een tijdelijk onderkomen tegenover het Noorderpoortcollege, is sinds 3 juli geopend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omwonenden en alle andere belangstellenden kunnen er iedere woensdagmiddag terecht voor informatie over de werkzaamheden aan de Ringweg. Burgemeester Wallage werd er donderdagmiddag ook uitvoerig geïnformeerd over de werkzaamheden, de filevorming en de bouw van de tunnel. Eerder deze week nam ook gedeputeerde T. Musschenga (CDA) al een kijkje.
Het centrum is ingericht als aanvulling op de communicatie via bijvoorbeeld advertenties of de website van Rijkswaterstaat. ‘Mensen met vragen kunnen ons altijd sowieso altijd bellen of mailen. Maar het voordeel van het Informatiecentrum is dat men er persoonlijk te woord kan worden gestaan’, zegt een woordvoerder.
In het informatiecentrum is een grote trajectkaart opgehangen die een helder beeld geeft van de werkzaamheden. Ook is er te zien welke weggedeelten er bij komen en hoe de zuidelijke ringweg er over enkele jaren bij ligt, volgens de planning.
Iedereen kan er op woensdagmiddag gewoon binnen lopen. Maar het is ook mogelijk om eerst een telefonische afspraak te maken. Dat kan dan via de Dienstkring Haren van Rijkswaterstaat, tel. 5334111.