nieuws

09 nov 2007, 10:10

Waarschuwingsschoten bij aanhouding agressieve verdachte

De politie heeft gistermiddag op de Provincialeweg een 37-jarige man uit Heiligerlee aangehouden voor poging tot doodslag en bedreiging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie reageerde op een melding van huiselijk geweld. Een vrouw had in paniek gebeld dat haar man door het lint ging en tevens hun huisraad vernielde. De agenten werden vervolgens niet in de woning gelaten. Wel werden zij bekogeld met bierflesjes. Op een gegeven moment verliet de verdachte zijn woning en stapte in een shovel. Hierop reed de 37-jarige met zijn shovel meerdere keren in op de politieagenten. De agenten voelden zich hierdoor zodanig bedreigd dat er twee waarschuwingsschoten werden gelost.


Aanhouding

De man reed hierna weg in zijn shovel en stapte over in zijn auto. Hij reed in eerste instantie weg, maar besloot uiteindelijk toch om terug te keren naar zijn woning. Daar bedreigde de verdachte de agenten met een schep. Zij wisten hem met peperspray uit te schakelen en te overmeesteren. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.