Nieuws

Waarschuwing voor blauwalg Paterswoldsemeer

De provincie Groningen waarschuwt voor blauwalg in het Paterswoldsemeer. Er zijn onlangs meerdere meldingen binnengekomen van gezondheidsklachten van mensen, nadat zij in het meer hadden gezwommen. Er is sprake van ernstige blauwalgvorming.


Leestijd: 1 minuut

Voor het water bij De Lijte (Meerweg) aan het Paterswoldsemeer gold al een negatief zwemadvies vanwege blauwalg. Dit is een officieel aangewezen zwemlocatie die regelmatig wordt gecontroleerd.

42 zwemlocaties

De provincie Groningen telt 42 officieel aangewezen zwemlocaties. Alleen op deze locaties wordt de waterkwaliteit regelmatig onderzocht. Hier staan ook borden om zwemmers te informeren over de kwaliteit van het water. Wanneer er bij een bepaalde locatie veel gerecreëerd wordt, kan de beheerder deze aanmelden bij de provincie. Er wordt dan gekeken of deze plek geschikt is om aan te wijzen als officiële zwemlocatie.

Meer informatie

Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen: www.ggdgroningen.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD (telefoonnummer 050 – 367 41 77 op
werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur). Informatie over zwemwater is ook te vinden op

www.ggdgroningen.nl, www.hunzeenaas.nl, www.noorderzijlvest.nl en www.zwemwater.nl.

Paterswoldsemeer