Nieuws

Waarom bezuinigt SP op Kinderfonds Armoede?, wil ChristenUnie weten

Fractievoorzitter David de Jong van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Groningen vindt het vreemd dat de fractie van de SP enerzijds stelt dat minima onder alle omstandigheden moeten worden ontzien. Maar anderzijds steunt die partij het korten op het Kinderfonds Armoede. Ra, ra, hoe kan dat?, vraagt De Jong zich af in zijn DSG-column. David de Jong:Fractievoorzitter David de Jong van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Groningen vindt het vreemd dat de fractie van de SP enerzijds stelt dat minima onder alle omstandigheden moeten worden ontzien. Maar anderzijds steunt die partij het korten op het Kinderfonds Armoede. Ra, ra, hoe kan dat?, vraagt De Jong zich af in zijn DSG-column. David de Jong:


Leestijd: 1 minuut

‘’Vandaag heeft de SP een schot voor de boeg afgegeven voor de begrotingsbespreking voor het jaar 2010. Boodschap kort samengevat: het worden moeilijke tijden en voor de minima moeten we alles behouden.

Wij zijn het eens met het feit dat we ons best zullen moeten doen om de mensen in moeilijke omstandigheden te ontzien, maar het budget nog niet kennend (zij wel?), kunnen wij een dergelijke uitspraak nog niet doen. Het is wel vreemd dat een korting van 40.000 euro op het Kinderfonds Armoede en Gezondheid door diezelfde SP-fractie wordt gesteund. Ook dat is volgens mij een fonds dat is ingesteld voor mensen met een minimum inkomen. Als dat niet heilig is, wat dan wel?’’

Brons en meer politieke blogs: www.dsg.nl