nieuws

01 mrt 2003, 00:12

Waagplein swingt op 2 maart de pan uit

Maar liefst drie bands zijn op koopzondag 2 maart te horen op het Waagplein. Verzorgd door het Noorder Muziek Centrum zullen achtereenvolgens ZONDER HENK, de Full Minties en Cochon Bleu optreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met deze optredens wordt de traditie van de gratis optredens op het Waagplein in 2003 voortgezet. Ook in 2001 en 2002 was er iedere koopzondag een speciaal optreden, gratis toegankelijk en midden in de stad. Daarbij is en blijft het uitgangspunt dat het moet gaan om kwalitatief goed aanbod, dat anders niet zo snel zo maar in hartje stad te zien zou zijn! Het (toevallig passerende) winkelende publiek wordt op deze manier getracteerd op een onverwachte act, als extraatje op de koopzondag. De optredens op de koopzondagen zijn een initiatief van de gemeente Groningen, de Groninger City Club (GCC), het Noorder Muziek Centrum (NMC) en het Cultuurpaleis.
ZONDERHENK 13.00 - 13.45 uur ZONDERHENK brengt vrolijke Nederpop in meerdere stijlen. Dat de vijf heren uit Groningen dit puur met eigen repertoire doen, mag uniek worden genoemd. Swingende nummers als: Vlinders, Het is lekker en Bloem worden afgewisseld met ballades als De eerste zoen en De wind en de regen. Daarnaast heeft ZONDERHENK ook een aantal echte sfeermakers, zoals Cola, Mijn moeder en de onvervalste smartlap Doe mij dit niet aan. Sinds kort is ZONDERHENK onder contract bij het platenlabel Maura Music. De eerste single zal na de zomer in de schappen komen te liggen. Als band met eigen werk heb je nu eemaal één goedlopend singletje nodig om veel te kunnen spelen voor volle zalen. Het ultieme doel van elke band, toch?! In het verleden heeft ZONDERHENK al noteringen behaald in de Radio Noordzee top 30 en de Nederlandstalig tipparade onder de oude naam "Eigen Wijs." Bandleden: Peter Beukema (leadzang/cornet) Erwin Harmes (drums) Jelle de Valk (gitaar/zang) Wim van Wiek (bas/zang) Keesjan Westen (toetsen/zang) Muziek : Peter Beukema Teksten: Bauke de Jager The Full Minties - Rock and Roll Revue 14.15 - 15.00 uur Vier zangers, elk met een eigen geluid, elkaar ondersteunend in koor en gitaar, voeren de meest vreemdsoortige choreografieën uit, doorspekt met droge humor en gekte. Een spetterende show met hits uit de jaren '50 en '60. Er worden nummers gespeeld van o.a.: the Beatles, Dion, Little Richard, the Cristals, the Beach Boys, Chuck Berry, Buddy Holly, the Everly Brothers, the Rolling Stones, Otis Redding, Crosby Stills Nash & Young en natuurlijk van The Great King of Rock and Roll, Mr. Elvis A. Presley. Het eigen werk sluit hierbij naadloos aan. Cochon Bleu 15.45 - 16.30 uur Met opzwepende traditionele cajun-muziek verovert Cochon Bleu de podia van Nederland, Duitsland en België. Optredens zijn een feest. De band speelt de two-steps en walsen met een ongekende energie en blaast daarmee het cajun genre nieuw leven in. Cajun is de volksmuziek van de Franstalige Amerikanen die in de moerassen van Louisiana en Texas leven. Kenmerkend is het gebruik van de accordeon en van percussie-instrumenten als triangel en wasbord. Cochon Bleu is momenteel in de Mastersound Studio in Groningen bezig met de opnames van de vierde cd. De vorige drie werden enthousiast onthaald door pers en publiek. De single (+clip) 'Deux Semaines', van de derde cd 'Relooké' is een veelgehoord en bekeken nummer op RtvNoord. Bezetting Cochon Bleu: André Gubbels: drums, percussie en vocalen Hette Gubbels: gitaren, mandoline en vocalen Jeroen de Jong: accordeon, mandoline en vocalen Henk Gubbels: gitaren, mandoline en vocalen José Cutileiro: bas, vocalen