nieuws

11 jun 2002, 00:12

VVV busritten naar Menkemaborg in kader van ‘De Ploeg’-tentoonstelling

De VVV in Groningen organiseert de komende zomermaanden bijzondere busritten vanuit Groningen naar de Menkemaborg. Daarmee speelt de VVV in op de tentoonstelling De Ploeg -Stad en Land- die zowel te zien is in het Groninger Museum als in de Menkemaborg in Uithuizen. De bus rijdt dagelijks naar de borg en weer terug naar de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij de rit kan men zelf de sfeer ervaren van het weidse Groninger land dat de kunstenaars van De Ploeg heeft geïnspireerd tot hun kleurrijke en expressieve werk. De bus rijdt een route langs Garnwerd, het Reitdiep en het Boterdiep. Onderdeel van het programma is een bezoek aan borg en tuin van de Menkemaborg in Uithuizen.
De Menkemaborg in Uithuizen is één van de oudste opengestelde kastelen in Nederland. De verschillende vertrekken zijn volledig 17de en 18de eeuws ingericht. In de borg is nog t/m 29 september de tentoonstelling: Adellijk “Huisgerraadt”: de borgen en hun interieur te bezoeken. De tuin is gereconstrueerd naar het originele tuinplan uit 1705 en heeft een symmetrische indeling met geschoren buxus en 18de eeuwse bloemen- en plantensoorten. In juli staat de rozentunnel in bloei.
Voor meer informatie over of om u op te geven voor deze unieke bustocht belt u met de Cultuurbalie in het Groninger Museum, 050-3666580 of u stuurt een e-mailtje cultuurbalie@groninger-museum.nl;