nieuws

29 mei 2008, 21:09

VVD woedend over vergelijking bijstandsmoeders met prostituees door Groningse wethouder

VVD fractievoorzitter Betty de Boer is woedend over een vergelijking die wethouder Peter Verschuren (SP) volgens haar heeft gemaakt tussen bijstandsmoeders en prostituees. Ze eist dat de wethouder zijn excuses maakt. Hij “schoffeert deze groep jonge moeders op een niet te misverstane wijze”, aldus de zeer boze VVD-voorvrouw in haar weblog in de Digitale Stad Groningen. De Boer:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Voor een bijstandsmoeder is er straks maar één oplossing en dat is prostitutie’.
Dat zegt wethouder Verschuren van de Socialistische Partij vanochtend in het Dagblad van het Noorden in reactie op de werkleerplicht die het kabinet aan bijstandsgerechtigden oplegt. De werkleerplicht houdt in dat jongeren onder de 27 leren en/of werken moeten combineren in plaats van te vervallen in de bijstand.

Het is op zijn zachtst gezegd een nogal grove uitspraak van wethouder Verschuren om van iedere bijstandsmoeder onder de 27 een potentiële prostituee te maken. Daarmee schoffeert hij deze groep jonge moeders op een niet te misverstane wijze, omdat hij hen bij voorbaat buitenspel lijkt te zetten en kansloos acht voor een normale carrière.

Met de werkleerplicht worden gemeenten verplicht jongeren een aanbod te doen voor werk, leren of beide. Verschuren moet daarmee aan het werk. Deze jonge vrouwen hebben juist nog volop kansen op de arbeidsmarkt, en dan in een baan naar keuze en niet als prostituee.

Het is de taak en de plicht van de heer Verschuren om deze mensen naar een opleiding en werk te begeleiden. Juist in zijn positie zou de wethouder in het nieuwe landelijk beleid kansen en uitdagingen moeten zien, en niet al bij voorbaat moeten roepen dat deze wet jonge vrouwen aanzet tot prostitutie.

De VVD fractie is zeer geschrokken van en ontstemd over de grove uitspraken van Verschuren, de mentaliteit die de wethouder tentoonspreidt en het gebrek aan ambitie dat hieruit spreekt. “Is het college vn B en W met de VVD fractie van mening dat de heer Verschuren zijn excuses moet aanbieden aan de groep vrouwen die hij bedoeld in voorgenoemd citaat?”, zo stelt ze in schriftelijke vragen over deze kwestie aan het college van B en W.

www.dsg.nl