nieuws

13 mei 2008, 10:10

VVD-raadslid legt B en W van Groningen en krakers samen over de knie

Het college van B en W van Groningen begint de nieuwe werkweek in zware mineurstemming. De wethouders en de burgemeester krijgen namelijk onder uit de zak van Joost van Keulen, het aanstormende talent van het liberale smaldeel in de Groningse gemeenteraad. In zijn column in de Digitale Stad Groningen – waar Groningse politieke blogs zijn verzameld – trekt hij enerzijds fel van leer tegen krakers in Groningen en legt en passant ook nog even het college van B en W over de knie. Leest en huivert!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“De woonwinkel in het gekraakte postkantoor aan het Zuiderdiep organiseerde in september een kraakactie aan de Steenhouwerskade. Vijftig studenten werden zo aan woonruimte geholpen. Zoals ik toen al schreef, konden de initiatiefnemers (Dwars, Rood en de GSb) beter bij het college aankloppen om de woningnood onder studenten aan te pakken, in plaats van over de ruggen van nieuwe studenten en pandeigenaren een publicitaire stunt uit te halen.

 Inmiddels is er een nieuwe huurder -de IBG, hoe toepasselijk- die het pand tegen betaling in gebruik wil nemen. En dus moeten de vijftig studenten die het pand bewonen, binnenkort verhuisberichten sturen. Sneu. “


“Sneu is ook de enige juiste typering voor de totale radiostilte die er nu heerst bij Dwars, Rood en op het log van Eelco Eikenaar. Laatstgenoemde maakt zich liever druk over de stakingen bij TNT en het nieuwste liedje van Tori Amos. Dat mag.”


“De gemeente probeert leegstaande kantoorpanden om te bouwen tot studentenwoningen, maar ook dat komt nog niet echt van de grond. Deze week verscheen in het Dagblad dat er opnieuw veel te weinig nieuwe studentenwoningen zijn gebouwd. Dát was voor de jongerenorganisaties een mooi moment geweest om hun stem te laten horen bij de mensen die er daadwerkelijk wat aan kunnen doen.”


Joost van Keulen

(Meer raadsleden aan het woord: www.dsg.nl )