nieuws

08 jun 2009, 09:09

VVD raadslid Betty de Boer: Brussel ? Dan niet!

Dat politiek een hard vak is, dat heeft afgelopen week ook de fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Groningen, Betty de Boer, kunnen ervaren. Tot voor kort leek zij als enige stad-Groningse kans te maken op een zetel in het Europees parlement. Maar helaas: ze heet het net niet gered. Wat betekent dat voor haar? En wat gaat ze nu door? Daarover schrijft ze in haar weblog in de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl). Ze meldt:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Het zit er op! De Europese verkiezingen zijn afgelopen donderdag geweest en in de voorlopige uitslagen haalt de VVD 3 zetels. Een mee- of een tegenvaller?
In december toen de leden van de kersverse lijst van de VVD voor de Europese verkiezingen voor de eerste keren bij elkaar kwamen lagen de ambities nog op 4 à 5 zetels. Vergeleken met toen is 3 zetels dan ook een tegenvaller. De laatste weken in de peilingen schommelde de VVD rondom 10% in de peilingen. Mede door de minder gelukkige opmerking van Mark Rutte over de vrijheid van meningsuiting en de holocaust, daalden we nog iets verder in de peilingen. Dit bleek vergeeflijk want de VVD haalde 3 zetels.
Voor mij persoonlijk betekent het in ieder geval dat ik met mijn vijfde plaats niet naar Brussel kan afreizen. Spijtig? Deels wel natuurlijk, anders had ik niet op 5 gestaan. De laatste maanden werd gaandeweg duidelijk dat de VVD geen 5 zetels zou halen. Me daarbij neerleggende heb ik echter niet minder energie in de campagne gestoken, want de campagne was ontzettend leuk en leerzaam om te doen. De betrokkenen op de VVD lijst en in het VVD campagneteam bleken niet alleen hele kundige, maar ook een hele plezierige en collegiale club mensen bij elkaar. Ik was al pro-Europa, maar ben dit gedurende het afgelopen half jaar nog meer geworden. De Europese Unie is van onschatbare waarde!
De leukste campagneactiviteiten zijn met stip de sliksleewedstrijden in Delfzijl. De foto’s zijn te zien op de site van Tanja Haseloop.
Ondertussen stond de tijd in Groningen ook niet stil natuurlijk. Vanaf heden vergadert de fractie tenminste weer op normale tijdstippen. Met dank aan mijn collega’s in de fractie voor hun geduld en flexibiliteit!
Van de andere kant heb ik ook heel veel zin om in Groningen ‘de klus te klaren’. Het wordt een boeiende politieke tijd in de gemeenteraad van Groningen met allereerst de gevolgen van de economische crisis, het Groninger Forum, de tram, de Zuidelijke ringweg, en Meerstad de komende maand op de agenda. Volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet. Ik ben inmmiddels aardig warm gedraaid, dat betekent dat ik heel graag door ga in de Groninger politiek!
Tot slot, mijn persoonlijk campagenteam, Joost, Mariska, Klaas-Jeroen, Kina en Feike ontzettend bedankt voor het meehelpen en denken! Maar ook nog vele anderen waaronder Dick, Tanja, Aukje, Berend, Jan en Lenneke!