nieuws

31 jan 2002, 00:12

VVD: ‘Nog meer Engelse sfeer in stadion FC Groningen’

De fractie van de VVD heeft gisteren in de gemeenteraad een motie ingediend om de Engelse sfeer in het nieuwe stadion van FC Groningen nog wat te verhogen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De motie was afkomstig van het VVD- raadslid Jan Evenhuis. Volgens Evenhuis is het fantastisch dat Groningen een nieuw stadion krijgt. Dankzij dat nieuwe stadion, met 22.000 zitplaatsen, krijgt FC Groningen ook meer inkomsten. Ook dankzij het feit dat er een casino bij komt, met bioscopen, fitness-centra, een grote school en kinderopvang wordt de Euroborg een zeer belangrijk nieuwbouwproject. ‘Dat is vergelijkbaar het de bouw van het Groninger Museum’, aldus Ecvenhuis.
Hij was ook gelukkig met het feit dat het stadion straks twee ringen krijgt, waarbij het publiek dicht op het veld komt te zitten. Maar de sfeer in het stadion kan de VVD niet Engels genoeg zijn. En daarom diende Evenhuis een motie in om de eerste rij stoeltjes nog dichter bij het veld te trekken dan door de architect al is voorgesteld: op slechts tien meter afstand van het voetbalveld.
Wethouder R.J. Bron (D66) van sportzaken zei toe dat hij zal onderzoeken of dat haalbaar is en wat daarvan de kosten zijn. Na deze toezegging trok de VVD de motie weer in.