nieuws

16 jan 2011, 21:09

VVD Groningen kritischer over Forum dan ondernemers

De VVD in Groningen lijkt haar standpunt rond het Groninger Forum te verharden. In het verleden liet deze partij weten voorstander te zijn van het Forum, maar zou er meer commercie in moeten. Dat standpunt heeft die partij nog steeds, maar VVD gemeenteraadslid Arno Rutte verwoordt het nu toch veel scherper. De VVD wijkt daarmee af van ondernemers in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Commercie moet volledig in de lead voor ontwikkeling Grote Markt. Einde aan structurele subsidies", laat hij via Twitter weten.

Dat zou betekenen dat er nauwelijks ruimte blijft voor een bibliotheek.

De VVD lijkt daarmee iets meer afstand te nemen tot het Forum. Dat is opmerkelijk omdat ondernemersorganisaties in Groningen juist wel vinden dat het project door moet gaan. Ook die organisaties, zoals Groningen City Club, vinden dat er meer commercie in het project moet, maar ze staan niet radicaal afwijzend tegenover het Forum.

In een advertentie lieten ondernemersorganisaties als VNO/NCW Noord en MKB Noord vorige week zelfs nog weten dat het zeer slecht zou zijn voor de Groninger economie wanneer het Forum niet doorgaat omdat de complete ontwikkeling van de Grote Markt dan zeker tien jaar stil komt te liggen.

Arno Rutte laat via Twitter weten het plan van de Groningen City Club om straks een kabelbaan te laten lopen naar het Groninger Forum wel een goed idee te vinden. Eerder liet ook het UMCG al weten dat kabelbaan-plan een goed idee te vinden.

Rehwinkel en Van den Berg

Burgemeester Rehwinkel heeft vrijdagavond nog overleg gevoerd met Commissaris der Koningin Max van den Berg over het Forum. Onduidelijk is wat dat heeft opgeleverd.

Mogelijk moet er een club van wijze mannen komen om voorstellen te doen voor een spectaculaire invulling van het Forum die straks net zoveel bezoekers moet trekken als het Groninger Museum.