nieuws

12 aug 2011, 10:10

Schakelt VVD Groningen over op taalgebruik Geert Wilders?

De VVD in de Groningse gemeenteraad lijkt de Tweet-retoriek van Geert Wilders over te nemen. Het VVD gemeenteraadslid Arno Rutte althans stoort zich nogal aan kritiek van de PvdA op Mark Rutte. Dat is zeer begrijpelijk vanuit VVD optiek en misschien ook wel terecht. Maar in plaats van zakelijk in te gaan op die kritiek door Job Cohen stelt

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Arno Rutte :“Job Cohen probeert zich als de grote verbinder te presenteren in de VK  http://bit.ly/pi6amL. Amsterdammers kennen hem als de grote wegkijker”.

De term ‘de grote wegkijker’: doet denken aan de manier van discussiëren van Geert Wilders, die kritiek van oppositie afdoet als 'links gebler'.

Bovendien: als oppositieleider is Cohen misschien niet op zijn plek, maar als burgemeester slaagde hij er in Amsterdam nu juist toch wel in om rellen zoals in Rotterdam, Groningen en Londen rellen te voorkomen. Hoezo: 'Amsterdammers kennen hem als de grote wegkijker?"

Gaat de Groningse VVD, met haar lange liberale traditie die vooraanstaande landelijk bekende politici heeft voortgebracht, nu met Arno Rutte langzaam maar zeker ook over op de volstrekt niet liberale manier van discussieren van Geert Wilders? Hopelijk niet. Maar wat vindt U? Reageer.