nieuws

20 mrt 2003, 00:12

VVD Groningen boos: ‘Eerste paal Euroborg veel later dan door Smink beloofd’

De eerste paal van de Euroborg gaat pas rond deze zomer de grond in. Dat meldt de officiële website van het Europapark. www.europarkgroningen.nl Volgens fractievoorzitter R. Kouwenhoven van de VVD is dat veel later dan aan de Groningse gemeenteraad is toegezegd en is dat een schadelijke ontwikkeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Kouwenhoven was in januari duidelijk aan de gemeenteraad toegezegd dat de eerste paal in mei de grond in zou gaan. Wethouder Smink maakte toen nog het grapje dat hij liever niet had dat de eerste paal op 1 mei de grond in zou gaan, in verband met vrije dagen.
Gisteren meldde de website dat dat dit najaar wordt en sinds vanmorgen staat er 'rond deze zomer'. In elk geval is het later dan was toegezegd. ‘Sinds de besluitvorming in de gemeenteraad is er nu dus een vertraging ontstaan van een aantal maanden. We zouden ons daar misschien niet over opwinden ware het niet dat de eerste paal in mei de grond in zou moeten wil Groningen in aanmerking komen voor het w.k. voetbal voor junioren’, aldus een zeer teleurgestelde Kouwenhoven.
Hij heeft de zaak aan de orde gesteld op zijn weblog. Dat is te vinden op de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl)