nieuws

11 dec 2002, 00:12

VVD fractie Groningen enthousiast over Wallage’s plan voor preventief fouilleren

Burgemeester J. Wallage van Groningen heeft ambtenaren gevraagd een regeling te treffen om preventief fouilleren ook in Groningen mogelijk te maken. Nog deze maand moet de gemeenteraad van Groningen daar een oordeel over vellen.. Het standpunt van de VVD in de Groningse raad is al bekend: fractievoorzitter R. Kouwenhoven vindt het een goed idee, zo schrijft hij de GIC.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De VVD juicht het initiatief van burgemeester Wallage toe om in de stad de mogelijkheid voor de politie te creëeren om preventief te fouilleren. Zeker gezien de ervaringen in andere grote steden, waar bij dergelijke acties diverse wapens werden ontdekt, lijkt het mijn fractie zinvol om in de stad zo af en toe een dergelijke actie te houden ;, aldus Kouwenhoven.
‘Het is overigens te betreuren dat dit soort maatregelen nodig is, maar liever preventief fouilleren, dan achteraf arresteren. Oftewel, wij geven liever de politie de mogelijkheid preventief te fouilleren dan dat het nodig is om na geweldsdelicten slachtoffers te moeten betreuren’.