nieuws

14 sep 2011, 09:09

VVD-er noemt PvdA-ers in Groningen “ratten”

Een VVD-lid vindt dat er niet met de PvdA in Groningen valt samen te werken inzake het Groninger Forum en de Kabelbaan. “Het zijn ratten”, aldus VVD-er Feike van Kammen gisteravond tijdens een VVD-ledenvergadering, gewijd aan het Groninger Forum. Van Kammen betwijfelt of de PvdA haar toezegging inzake steun aan de kabelbaan wel nakomt, zo meldt vanmorgen het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Dagblad doet daar verslag van een ledenvergadering van de VVD in hotel Faber in Hoogezand, gisteravond. Tijdens die vergadering bleek dat veel VVD-leden grote moeite hebben met het feit dat de Statenfractie toch akkoord ging met het beschikbaar stellen van 35 miljoen voor het Groninger Forum.


De VVD in de Staten ging daar pas mee akkoord nadat wethouder Frank de Vries van Groningen had laten weten positief te staan ten opzichte van een Kabelbaan . Diverse ondernemersorganisaties pleitten voor een kabelbaan als extra attractie naar de binnenstad van Groningen. Maar VVD gemeenteraadsleden Joost van Keulen en Arno Rutte vinden desalniettemin dat het Groninger Forum een onaanvaardbaar risico is.


De Statenfractie van de VVD maakte echter een andere afweging en ging na de toezegging van Frank de Vries over de Kabelbaan wel akkoord. Dat ontlokte VVD-er Feike van Kammen de opmerking dat de PvdA niet te vertrouwen is inzake de Kabelbaan en dat het ratten zijn. Volgens het verslag in het Dagblad van het Noorden kreeg Van Kammen felle kritiek op zijn kwalificatie van VVD-gedeputeerde Mark Boumans.
 

www.dvhn.nl