nieuws

10 jun 2011, 13:01

VVD en SP: “gelegenheidscoalitie” in Groningen tegen Kees van Twist

VVD en SP in de Groningse gemeenteraad lijken voor heel even een gelegenheidscoalitie te hebben gesloten. Aanleiding voor dit monsterverbond vormen uitlatingen van Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum. Die liet deze week weten kritiek vanuit de VVD op het beleid van het Groninger Museum onprofessioneel te vinden. Volgens Van Twist is de VVD te ver gegaan in haar kritiek op het Groninger Museum. Zowel de VVD als de SP in de gemeenteraad van Groningen zijn daarover druk aan het Twitteren geslagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Joost van Keulen, fractievoorzitter van de stad-Groningse VVD Twittert: “Zegt'ie nou "Weinig professioneel"? De directeur die een miljoen kwijtmaakte, vindt de VVD weinig professioneel? Haha!”

Ook Eelco Eikenaar van de SP: “Ik pleurde vanochtend ook zo ongeveer uit bed toen ik dat interview las #dearrogantie!!”” En: “Het is de eerste keer dat ik me boos maak over een aanval op de VVD. Dat ik dat nog moet meemaken #bedanktvantwist”


De vraag is nu wel hoe lang de twee elkaar blijven weten te vinden. Er zal binnenkort bijvoorbeeld toch ook een besluit genomen moeten worden over het Groninger Forum. De VVD in Provinciale Staten was daar steeds tegen, evenals de VVD in de stad. Maar nu de VVD in Gedeputeerde Staten is vertegenwoordigd is de politieke situatie in de provincie Groningen gewijzigd.

De VVD heeft laten weten toch voor het Groninger Forum te willen stemmen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat er ook een door de Groningse ondernemers gewenste Kabelbaan komt.

SP-er Eelco Eikenaar laat weten niets voor zo’n kabelbaan te voelen. Hij noemt het een ‘verdelde skilift’. ‘Begraaf dat ding!’, zo Twittert hij.

Waarmee de ontluikende liefde alweer in de knop lijkt te zijn gebroken.