nieuws

04 jul 2012, 09:09

VIDEO: Viaduct bij oostelijke ringweg krijgt vorm

De nieuwe oostelijke ringweg krijgt vorm. Maandagavond werden de liggers geplaatst voor het eerste viaduct in het totale project Aanpak Ring Oost. Webfilm Noord maakte een videoverslag van het historisch momentje, waar honderden omwonenden getuige van waren. Meer informatie op www.ringgroningen.nl/oost

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De liggers die gisteravond werden geplaatst kwamen met een speciaal transport aan en werden met behulp van grote kranen op hun nieuwe plek geplaatst. De Oostelijke Ringweg werd daartoe ter hoogte van Lewenborg tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. In het totale project Aanpak Ring Oost was dit een belangrijke mijlpaal.

Liggers zijn grote betonnen balken -in dit geval met een lengte van circa dertig meter - die met een speciaal transport worden aangevoerd en met twee grote kranen werden neergelegd op de landhoofden (zijsteunen) van het nieuwe viaduct.

Werkzaamheden duren tot 2014

De komende jaren, tot 2014, zal nog veel werk verricht worden aan de Oostelijke Ringweg. Alle kruisingen worden namelijk ongelijkvloers. Dat betekent dat een groot gedeelte van de huidige kruispunten en verkeerslichten verdwijnen en plaats maken voor nieuwe rotondes en viaducten. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren. Daarnaast worden ook nieuwe fiets/ecobruggen aangelegd bij de Stadsweg en het Meedenpad.

Meer informatie:

 www.ringgroningen.nl/oost