nieuws

18 jun 2002, 00:12

Vuurwerk bij Groningens Ontzet dit jaar in Stadspark (28 augustus)

Het vuurwerk dat traditiegetrouw de viering van Groningens Ontzet op 28 augustus afsluit, wordt dit jaar afgestoken in het Stadspark. Voor dit jaarlijks terugkerende evenement was in de binnenstad geen geschikte plek meer te vinden, zo meldt de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De "28ste" valt dit jaar op een woensdag. De traditionele viering van Groningens Ontzet op 28 augustus bevat tal van feestelijkheden in het Stadspark en in de Groninger binnenstad. Overdag zal op het terrein van de drafbaan in het Stadspark het Peerdespul 2002 plaatsvinden met onder meer een spectaculaire recordpoging "langspanrijden".
In de binnenstad vinden wel allerlei andere activiteiten plaats:
· In het water tussen het Hoge en Lage der A gaat ’s ochtends de vierde editie van Waterslag, een wedstrijd met drakenboten, van start. · Op de Vismarkt treden ’s middags het stuntteam "Daring Dantes" en een demonstratieteam van de Groninger brandweer op. De Daring Dantes voeren hun stunts met auto’s en motoren op. ’s Avonds geven vier showorkesten optredens en in de onmiddellijke nabijheid aan het A-kerkhof vinden de Touwtrekwedstrijden plaats. · Op de Ossenmarkt begint om halftien ’s ochtends de Paardenkeuring. ’s Middags worden daar Schotse Highland Games georganiseerd, waarbij tien teams zullen strijden om de Grote Prijs van de Stad Groningen. ’s Avonds is de Ossenmarkt concertzaal: Het Noord Nederlands Orkest brengt een licht klassiek programma waarin een vleugje Caribische klanken. Voor dat laatste element zal zangeres Izaline Callister zorgdragen. · Op het terrein van de Harmonie aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat zijn voor de Groninger jeugd allerhande soorten vermaak geprogrammeerd. Zo worden er poppenkastvoorstellingen gegeven, de kinderen kunnen zich laten schminken en er vindt een wedstrijd zandkastelen bouwen plaats. · De zomerkermis op de Grote Markt. Deze duurt van vrijdag 23 augustus tm woensdag 28 augustus.