nieuws

20 feb 2010, 10:10

‘Vrouwenhandel en prostitutie’ onderwerp debat Groninger Forum

Steeds meer wordt duidelijk dat prostitutie in Nederland geen zaak is van vrolijke seksualiteit of van een terecht gedoogde rafelrand van de samenleving. Op de wallen, maar ook in het Groningse red light district, zijn prostituees het slachtoffer van uitbuiting en nietsontziende vrouwenhandel. Samen met het Noord Nederlands Toneel organiseert het Groninger Forum een DwarsDiepgesprek over prostitutie en vrouwenhandel. Die bijeenkomst is op maandagavond 22 februari aanstaande in Theater de Machinefabriek (thuishaven van het Noord Nederlands Toneel), aan de Bloemstraat 38 in Groningen. De aanvangstijd is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Is de prostitutie in Nederland veranderd? Verhard? Waarom treedt de overheid niet strenger op tegen vrouwenhandel? Kunnen we zonder raamprostitutie en tippelzones? Een gesprek met onder andere journaliste Noraly Beyer, Jan Smid (inspecteur bij de vreemdelingenrecherche), Marja ter Horst (vertrouwenspersoon migrantenprostituees), Gonnie Lemckert (stichting Straatmadelief), burgemeester Peter Rehwinkel en enkele politici waaronder Betty de Boer (VVD) en Ria Rademaker (SP). Het gesprek wordt geleid door Hanneke Boonstra.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd naar aanleiding van de nieuwe voorstelling van het Noord Nederlands Toneel: ‘Elf minuten’, over hetzelfde thema. De première vindt plaats op 28 februari, daarna is de voorstelling nog t/m 12 maart te zien in de Stadsschouwburg Groningen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Debatcentrum DwarsDiep
Politiek en Cultureel Debatcentrum DwarsDiep is sinds 1 januari 2010 onderdeel van het Groninger Forum. Onder de naam DwarsDiep blijft het Groninger Forum debatten organiseren over actuele thema’s, dwarse boeken en controversiële speelfilms of documentaires. Dit gebeurt op verschillende locaties in de stad of, vanaf de nazomer van 2010, in ForumImages - de nieuwe, tijdelijke huisvesting van het Groninger Forum en filmtheater Images aan het Hereplein in Groningen.

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren. Meer informatie over het Groninger Forum is te vinden op www.groningerforum.nl.