nieuws

28 feb 2003, 00:12

Vrouwelijke lijsttrekker D66 Groningen wil kiezers winnen met zoenen

De lijsttrekker van D66 in Groningen werpt zich op originele wijze in de strijd om kiezers te winnen voor de Statenverkiezingen. Ze doet dat met zoenen. De actie is mogelijk het antwoord van D66 op de verkiezingscampagne van het CDA. Daarbij tracht CDA-lijsttrekker Henk Bleker de kiezers in plat Gronings te verleiden met een pleidooi voor een 'goed geregeld ambulance-vervoer op het platteland'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

D66 lijsttrekker Fleur Graeper deelt zaterdag de zoenen uit in de Hoge meren in Hoogezand-Sappemeer. Geen gewone zoenen, echter. Graeper, lijsstrekker voor D66 voor de provinciale staten van Groningen zal met een groot aantal andere politiek actieve D66-ers het publiek tracteren op negerzoenen.
Van de eerste vijf kandidaten zijn er bij D66 Groningen vier vrouw. Fleur Graeper is nummer een, zij is op dit moment fractievoorzitter. Op drie staat Marjon Edzes uit Hoogezand-Sappemeer, op vier Tet Deinum uit Delfzijl, op vier Betty ten Hoeve uit Garnwerd. Zittend statenlid Piet de Vey Mestdagh staat op twee. Het campagne team is van 10.30 tot 16.00 uur actief.