nieuws

09 apr 2009, 15:03

‘Vrouwe Justitia’ in Groningen door rechter veroordeeld

De 43-jarige medewerkster van justitie in Groningen Sandra B. is donderdag veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen. Volgens de rechtbank in Groningen was de vrouw betrokken bij drugshandel. Ze zou tientallen kilo's xtc, amfetamine, cocaïne en GHB hebben vervoerd en verhandeld. In het drugswereldje stond ze bekend als vrouwe justitia, omdat ze vaak in uniform de deur opendeed voor klanten. De vrouw is in het verleden enkele keren opgenomen. Momenteel verblijft ze ook in een psychiatrische inrichting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sandra B. was een van de verdachten in de zogenoemde <b>Capitool</b>-zaak, waarbij het draaide om drugshandel vanuit een woning in Hoogezand. In totaal weden vijf medewerkers van justitie verdacht van het in bezit hebben van harddrugs. De vrouw verkocht de drugs aan drie collega's in jeugdinrichting Het Poortje in Groningen als 'vriendendienst'.

De vrouw reed tweemaal van Hoogezand naar Zevenbergen om harddrugs te halen voor Loek B., hoofdverdachte in de zaak en eigenaar van de woning in Hoogezand. B. werd donderdagmiddag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk.

Sandra B. s in het verleden diverse keren opgenomen in psychiatrische inrichtingen. De Groningse rechter eiste dat ze zich de komende twee jaar houdt aan een behandeling door een psychiater. Doet ze dat niet dan wordt de voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen omgezet in een definitieve.