nieuws

06 jun 2011, 11:11

Vrouw verongelukt na onbesuisde inhaalmanoeuvres onbekende op A7 richting Groningen

Een 31-jarige automobiliste uit Yde die vrijdagmorgen ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de A7, is zaterdag tengevolge van haar verwondingen overleden. Het ongeluk is waarschijnlijk gebeurd na zeer onbehoorlijk rijgedrag van een onverlaat die links en rechts auto’s inhaalde. De politie zoekt getuigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het slachtoffer was na het verkeersongeval bekneld geraakt in haar auto. Zij werd door de brandweer uit haar benaderde positie bevrijd en werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat heeft de politie vanmorgen bekend gemaakt.


De politie vermoedt dat het 31-jarige slachtoffer schrok van het onbehoorlijk rijgedrag van een onbekende automobilist. Deze reed omstreeks 11:30 uur met hoge snelheid over de A7 in de richting van Groningen. Hij haalde andere weggebruikers link en rechts in. Hierbij verloor de 31-jarige bestuurster, vermoedelijk door een rem- of stuurcorrectie, de controle over haar voertuig. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeval ging er na het ongeval vandoor en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Vier tips
Naar aanleiding van de media-aandacht kreeg de politie vier tips binnen over dit ernstig verkeersongeval. De politie beschikt over een signalement van de doorgereden bestuurder: een blanke man; ongeveer 25-30 jaar; hij droeg een petje; Hij reed in een donkerkleurige personenauto. (vermoedelijk een BMW 3serie en/of een Mercedes C-klasse). Vermoedelijk is de kentekenplaat voorzien van het cijfertje 1. (krijgt deze indicatie bij verlies en/of diefstal van een kentekenbewijs of –plaat).

Uw informatie
De politie komt graag in gesprek met de onbekende automobilist, getuigen en/of mensen die menen het signalement van de automobilist te herkennen. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).