nieuws

13 jan 2011, 19:07

Vrouw uit Haren (49) werd door zoon (17) gedood met hockeystick

Tijdens een rechtszitting in Groningen donderdagmiddag blijkt dat een 49-jarige vrouw uit Haren die in oktober door haar zoon werd gedood, met een hockeystick om het leven werd gebracht. Tegen de zoon is jeugddetentie geeist.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 49-jarige vrouw uit Haren die in oktober door haar zoon werd gedood, is met een hockeystick om het leven gebracht. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen.
Tegen de 17-jarige zoon werd vandaag voor de rechtbank in Groningen een jeugddetentie geëist van twaalf maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De rechtszaak werd achter gesloten deuren behandeld in verband met de jeugdige leeftijd van de verdachte. Na het einde van de zaak kwam het OM met een korte verklaring naar buiten.
Daarin staat te lezen dat de jongen zijn moeder in een opwelling met de hockeystick heeft geslagen en dat er sprake was van hoog oplopende spanningen in de thuissituatie. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar, maar hoeft geen behandeling omdat justitie geen gevaar ziet voor herhaling.
De eis van het Openbaar Ministerie past in het maximum dat het OM kan eisen in het jeugdstrafrecht. Het OM kan niet verder gaan dan twee jaar detentie als het gaat om een 17-jarige verdachte.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak