Nieuws

Vrouw op balkon in Groningen doodgestoken: 18 jaar gevangenisstraf geeist

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren in hoger beroep 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen de man die een vrouw in haar woning heeft vermoord. De verdachte heeft het slachtoffer op 21 maart 2010 in Groningen met meerdere messteken om het leven gebracht. Getuigen zagen hoe de man op het balkon en in de woning instak op de vrouw, maar konden niet ingrijpen.Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren in hoger beroep 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen de man die een vrouw in haar woning heeft vermoord. De verdachte heeft het slachtoffer op 21 maart 2010 in Groningen met meerdere messteken om het leven gebracht. Getuigen zagen hoe de man op het balkon en in de woning instak op de vrouw, maar konden niet ingrijpen.


Leestijd: < 1 minuut

Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachte rade van het leven heeft beroofd en vindt dan ook dat sprake is van moord.

De Rechtbank Groningen veroordeelde de verdachte in 2010 tot een gevangenisstraf van 18 jaar wegens moord. De verdachte ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Uitspraak naar verwachting op woensdag 4 mei 2011.