nieuws

22 mei 2012, 09:09

Vrouw aangehouden in zaak Nico Leeuwe

De politie heeft maandagmiddag een 30-jarige inwoonster van Groningen aangehouden die ervan wordt verdacht een rol te hebben gespeeld bij de dood van Nico Leeuwe. Leeuwe werd 16 september vorig jaar dood aangetroffen in een berging bij zijn appartement aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De arrestatie van de 30-jarige vrouw volgt op de aanhouding van een 31-jarige man in april in Spanje. Hij kon vorige maand dankzij een intensieve samenwerking met de Spaanse autoriteiten in dat land worden opgespoord en aangehouden. Het is nog niet bekend wanneer de 31-jarige man wordt overgeleverd aan Nederland. Beide verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit.

De politie kan nog niet zeggen welk aandeel de twee verdachten waarschijnlijk in de zaak hebben gehad. De aangehouden vrouw is prostituee. Het onderzoek wordt nog voortgezet, meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Het slachtoffer Nico Leeuwe (65) was een bekende verschijning in de stad. Hij was onder meer de ‘boodschappenman’ voor de prostituees in de binnenstad. Hij woonde om de hoek van de Nieuwstad, de rosse buurt van Groningen. Leeuwe was ook bekend in de kringen van de kattenfokkers. Ook leende hij soms geld aan mensen.