nieuws

20 nov 2008, 13:01

'Vriend model Kim Feenstra was onder invloed van drugs en alcohol'

De 29-jarige man die begin augustus om het leven kwam bij een ruzie in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat was volgens toxicologisch onderzoek onder invloed van cocaïne en alcohol. Dat heeft de advocate van de verdachte donderdag tijdens de pro forma zitting in de rechtbank gezegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de advocate van de 32-jarige Aron B. waren de drugs en alcohol van invloed op het gedrag van het slachtoffer. ,,Mijn cliënt heeft altijd verklaard dat het slachtoffer door het dolle heen was. Hij viel hem aan en heeft uit angst daarvoor een mes gepakt. Het slachtoffer liep in zijn mes, er zijn geen stekende bewegingen gemaakt'', zei zij. Volgens de advocate zijn er tijdens pathologisch onderzoek geen kneuzingen rond de steekwond gevonden. Dat ondersteunt volgens haar de verklaringen van haar cliënt.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt B. van doodslag. De politie kreeg in de ochtend van 9 augustus een melding van een buurtbewoner dat er gevochten werd in de woning aan de H.L. Wicherstraat. Agenten vonden in de woonkamer het levenloze lichaam van de man, die de partner was van model Kim Feenstra. De verdachte meldde zich diezelfde dag nog bij de politie.