nieuws

12 mei 2008, 12:12

'Vredespijp' politie kan conflict niet voorkomen

Een agent probeerde zaterdagavond in de Galjootstraat in Veendam tevergeefs te bemiddelen in een conflict door een sigaret op te steken. Het rokertje moest voor een rustige en ontspannen sfeer zorgen bij een huiselijke ruzie, maar kon escalatie van het conflict niet voorkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De agenten werden naar de woning in Veendam gestuurd om een ruzie tussen een man en een vrouw te sussen. Toen de dienders arriveerden bleek er een gespannen sfeer in het huis te hangen. ''Omdat er in de kamer volop gerookt werd, besloot een agent een sigaret op te steken. Dit om in een rustige en ontspannen sfeer te bemiddelen in de problemen'', aldus de politie.

Een 26-jarige man sprak vervolgens de agent aan op het roken en begon te schelden. De dienders besloten daarop de woning te verlaten, maar bij het vertrek werd een van hen in de rug geduwd. De agent viel en belandde met zijn rug op een tuinlamp. De 26-jarige Veendammer, die onder invloed verkeerde, werd door de agent meegetrokken in zijn val en vervolgens aangehouden.

De politieman heeft aan de valpartij enkele schaafplekken overgehouden en doet aangifte van mishandeling. De Veendammer is na verhoor weer vrijgelaten.