nieuws

07 aug 2002, 00:12

Vragen Dittrich over leegstand Groninger politiecellen

Kamerlid Boris Dittrich (D66) maakt zich zorgen over een cellencomplex op het politiebureau in Veendam, dat onbenut is terwijl elders een cellentekort heerst. De politie in het hele Noorden kampt met een chronisch tekort aan celruimte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een zevental cellen in het politiebureau in Veendam, die feitelijk klaar zijn om ‘bezet’ te worden. De politie zou de cellen niet operationeel kunnen maken wegens onder meer geld- en personeelsproblemen.
Dittrich heeft zijn verbazing over de gang van zaken uitgesproken in schriftelijke vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en de nieuwe staatssecretaris van Openbare Orde en Veiligheid. ‘’Hoeveel arrestanten zijn er in 2002 in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe wegens het tekort aan politiecellen heengezonden, terwijl het cellencomplex te Veendam ongebruikt werd gelaten?’’, vraagt het bekende kamerlid.
Er wordt overigens gebouwd aan een nieuw complex, maar deze nieuwbouwcellen zijn pas in 2004 klaar voor gebruik. Het politiekorps doet er wat de perikelen rondom hun cellen betreft voorlopig het zwijgen toe. ‘’We onthouden ons over deze zaak van commentaar. Het is aan de minister de vragen te antwoorden’’, aldus een woordvoerder van de Regiopolitie Groningen.