nieuws

14 aug 2008, 21:09

Vossenjacht voor Groninger kinderen langs

Stad-Groninger scholieren kunnen tijdens de 28ste in de Groninger binnenstad op zoek gaan naar historische plekken uit 1672. Er is voor hen een Historische Vossenjacht georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat bij die Vossenjacht om plekken die in 1672 te maken hadden met de bekende belegering van de Stad door Bernhard von Galen, de Bisschop van Munster. De man die de bijnaam Bommen Berend kreeg vanwege zijn niet aflatende beschietingen van de Stad.


Groningen werd in dat jaar verdedigd door Karel Rabenhaupt, baron van Sucha. Onder zijn leiding wist het leger van de Stad zich staande te houden en de aftocht van Bommen Berend af te dwingen.
De Historische Vossenjacht is een speurtocht, bestemd voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs.


De kinderen doen vanaf 10.00 uur in groepjes mee aan de speurtocht. De laatste groep start om 12.00 uur. De speurtocht duurt ongeveer anderhalf uur. De Historische Vossenjacht begint aan de voet van de Martinitoren. Bij elk groepje is een begeleider. Aan het eind van de route ontmoeten de kinderen Karel Rabenhaupt zelf. Na afloop krijgen zij een attentie.

De deelname is gratis. De schoolkinderen zullen zich om organisatorische redenen van tevoren moeten aanmelden. Wie mee wil doen moet zich uiterlijk op maandag 25 augustus aanmelden. Dat kan via de website www.feestinstad.nl. Schriftelijk aanmelden kan ook (maar de aanmelding moet wel vóór maandag 25 augustus binnen zijn): Vossenjacht, p/a Postbus 802, 9700 AV Groningen. Vermeld bij de aanmelding naam, school, leeftijd, adres (of e-mailadres) en telefoonnummer.


Alle deelnemertjes krijgen van te voren (uiterlijk op woensdag 27 augustus) bericht over het tijdstip waarop ze bij de Martinitoren moeten zijn.
Wie op 27 augustus nog geen bericht heeft gehad, kan telefonisch contact opnemen via 06 526 852 94.