nieuws

07 apr 2010, 10:10

Vorming nieuw college B en W Groningen: persconferentie uitgesteld

Het lijkt nog een behoorlijke bevalling te worden om een nieuw college van B en W voor Groningen in elkaar te knutselen. Aanvankelijk zou PvdA lijsttrekker Frank de Vries vanmiddag, woensdag, meer informatie geven over het verloop van de onderhandelingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar deze wekelijkse perstoelichting op de woensdagmiddag van onderhandelaar Frank de Vries over de voortgang van de collegeonderhandelingen gaat vanmiddag niet door. Waarom dat is is door de gemeente Groningen niet bekend gemaakt.

De lijsttrekkers van GroenLinks, D66 en SP die voorafgaande aan de verkiezingen er vrolijk op los twitterden geven via Twitter nauwelijks informatie prijs. Behalve dan dat ze Paaseieren hebben gezocht en naar Bach hebben geluisterd. Maar de onderhandelingen zullen ongetwijfeld ingewikkeld zijn omdat ook Groningen stevig zal moeten bezuinigen en omdat er knopen doorgehakt moeten worden over het Groninger Forum en de Stadstram.

In plaats van vanmiddag vindt de perstoelichting door Frank de Vries deze week plaats op vrijdag 9 april om 12.30 uur.

De hei op..

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat weten dat de onderhandelaars er voor gekozen hebben om twee dagen '' de hei op'' te gaan. Dat betekent dat ze rustig de tijd willen nemen voor elkaar en voor de onderhandelingen. 'Dat was vorige week al ingepland. Dat de ontmoeting tussen Frank de Vries en de pers is uitgesteld heeft dan ook niets te maken met problemen bij onderhandelingen. Integendeel; alles verloopt naar wens''.