nieuws

09 sep 2002, 00:12

Voorzitter Groningen Veilig opgestapt

Jaap de Ruijter de Wildt is vrijdag na een bestuurscrisis opgestapt als voorzitter van de Stichting Groningen Veilig. De Wildt vindt dat het bestuur bestaat uit incapabele personen en ruziezoekers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Ruijter de Wildt is de vader van de in mei 1997 vermoorde Anne de Ruijter de Wildt. Hij richtte in augustus 1998 de Stichting Groningen Veilig op. De stichting zet zich op landelijk niveau in voor slachtoffers en nabestaanden van zware geweldsmisdrijven en voor de bestrijding van zinloos geweld. Onlangs richtte de stichting een noodfonds voor slachtoffers van geweld en hun nabestaanden op.
De Ruijter de Wildt denkt dat de stichting ter ziele gaat als het huidige bestuur aanblijft. Hij heeft de gemeente en het openbaar ministerie op de hoogte gesteld van de ontstane situatie, omdat hij vreest dat het bestuur gemeenschapsgeld verkwanselt.
Het bestuur wil niet inhoudelijk reageren op het vertrek van De Ruijter de Wildt. Wel zegt woordvoerster Klasen zijn vertrek te betreuren. ,,Het is buitengewoon vervelend dat het zo gelopen is. We willen graag dat hij terugkomtā€¯, aldus Klasen. Het bestuur wil het liefst begin volgende week met De Ruijter de Wildt om de tafel gaan zitten.