nieuws

15 dec 2009, 20:08

Voortaan ook theater tijdens lunchtijd in Groningen

In Groningen kan men binnenkort ook tijdens Lunchtijd van theater genieten. Dat gebeurt in navolging van Amsterdam waar lunchtheater zeer succesvol is geworden. De lunchtheatervoorstellingen van Theater Bellevue zijn al twintig jaar een begrip in Amsterdam. Ze zijn podium en springplank voor jonge schrijvers, regisseurs en spelers, maar ook proeftuin voor doorgewinterde theatermakers. Dit seizoen komt Bellevue naar Groningen en zijn er in het in Het Kruithuis

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

drie van deze voorstellingen te zien. Voor een smakelijk en verrassend broodje mét!


Het Kruithuis is een klein, modern theatertje in Groningen en bevindt zich achter de Stadsschouwburg. Het Kruithuis bestaat uit een theaterzaal en een artistiek ingerichte foyer. Hier vinden theatervoorstellingen en kleinere evenementen voor maximaal 100 personen plaats.

Berm met Henni Orri
De eerste voorstelling in de serie van drie is Berm, geschreven door de jonge toneelschrijver Rik van den Bos (1982), die eind 2007 met deze tekst een stimuleringsbeurs van het Platform Theaterauteurs won. Berm is geregisseerd door oude rot in het vak Gerardjan Rijnders en wordt gespeeld door de 84-jarige theaterlegende Henni Orri en haar dochter Diane Lensink. Gerardjan Rijnders regisseerde 30 jaar geleden ook al een voorstelling voor hen, sindsdien hebben ze niet meer samen gespeeld. Een bijzondere hereniging, die dit stuk een extra dimensie geeft, omdat de twee in het stuk ook moeder en dochter spelen.
Vanaf een berm naast het treinspoor gaan ze met elkaar in gesprek. Ze zouden elkaar door en door moeten kennen, maar pas vandaag durven ze elkaar recht in de ogen te kijken.

Mensen die Berm bezoeken, kunnen die middag ook lunchen in Het Kruithuis. Voor €5,50 is een lekkere lunch verkrijgbaar (van tevoren reserveren).

Het Kruithuis
di 29 en wo 30 december, 12.30 uur
Berm / Rik van den Bos
www.ssbg.nl
Telefoon kassa 050 – 368 0 368