nieuws

09 mei 2010, 19:07

Voor de derde keer brand in Winschoten: nu sportschool in de as

Zondagmorgen heeft een felle brand een sportschool aan de Kloosterlaan in Winschoten in de as gelegd. In het pand was ook een garage met een aantal auto's gevestigd. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak. Afgelopen donderdag was het ook al twee keer raak in Winschoten. De eerste brand woedde toen in café Hesselbril aan de Grintweg, de tweede korte tijd later in winkelcentrum 't Rond in het centrum van Winschoten. De eerste brand zorgde donderdag voor veel schade, de tweede veroorzaakte vooral veel overlast voor de ondernemers en het winkelend publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand van zondagmorgen werd even na half 11 gemeld bij de meldkamer in Groningen. De brand was vrijwel direct al volledig uitslaand. Het was snel duidelijk dat het pand niet meer te redden was. Een binnenaanval werd dan ook niet verantwoord geacht. Het korps van Winschoten kon niet anders dan het pand gecontroleerd uit te laten branden en in te zetten op behoud van het naastgelegen administratiekantoor. Dat lukte. Om even na half 12 kon het sein 'brand meester' gegeven worden. De brandweer had daarna nog enige uren uren nodig om na te blussen.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, die in de wijde omtrek te zien was. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De brand is bestreden door twee tankautospuiten en een hoogwerker.