Nieuws

Vondeling overgedragen aan jeugdzorg

De pasgeboren baby die zaterdag ter vondeling werd gelegd bij het politiebureau aan de Kostersgang, wordt overgedragen aan jeugdzorg. Die gaat kijken of het kind in een pleeggezin kan worden geplaatst. Dat maakte de politie Groningen bekend. De pasgeboren baby die zaterdag ter vondeling werd gelegd bij het politiebureau aan de Kostersgang, wordt overgedragen aan jeugdzorg. Die gaat kijken of het kind in een pleeggezin kan worden geplaatst. Dat maakte de politie Groningen bekend. De pasgeboren baby die zaterdag ter vondeling werd gelegd bij het politiebureau aan de Kostersgang, wordt overgedragen aan jeugdzorg. Die gaat kijken of het kind in een pleeggezin kan worden geplaatst. Dat maakte de politie Groningen bekend.


Leestijd: < 1 minuut

Het jochie werd zaterdag gevonden, gewikkeld in een zwarte bontsjaal. Na media-aandacht kwamen zo’n 23 tips bij de politie binnen van mensen die het kind met zijn moeder hadden gezien. Zondag vond de politie een 40-jarige vrouw in haar woonplaats De Marne, die verklaarde dat zij de moeder is.

Om de band te bevestigen, is DNA-onderzoek uitgevoerd. De politie gaat er wel vanuit dat het inderdaad de moeder van de vondeling is.