nieuws

16 sep 2012, 21:09

Volleybal Groningen: Abiant Lycurgus boekt eerste zege in oefencampagne

Abiant Lycurgus heeft de eerste overwinning in deze oefenperiode te pakken. In Apeldoorn werd met 2-3 gewonnen van Draisma Dynamo.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vele trainingsuren van de afgelopen weken lijken langzaam maar zeker hun vruchten af te werpen. De Groningers speelden aanmerkelijk beter dan de afgelopen oefenwedstrijden en straalden passie en plezier uit. Vooral in de eerste drie sets was Lycurgus de bovenliggende partij, waarbij blokkerend flink wat punten werd gesprokkeld. De beide midspelers Dennis Borst en Mart van Werkhoven speelden dan ook een prima partij.

Bij Abiant Lycurgus maakte Robbert Andringa voor het eerst zijn opwachting. De international was niet geselecteerd voor de trip naar Estland, waar Oranje zich dit weekend probeert te plaatsen voor het EK van volgend jaar. Met Andringa in de ploeg liep het passend ook een stuk beter dan de afgelopen weken. Maar ook de van zijn achillespees blessure herstelde Jake Wiens onderscheidde zich op dat onderdeel nadrukkelijk.

Abiant Lycurgus won de eerste set met duidelijke cijfers: 20-25, 17-25 en 17-25. Daarna speelden beide teams nog twee sets die werden gewonnen door de thuisploeg:25-21 en 28-26.
Vandaag speelt Abiant Lycurgus tegen Landstede Volleybal in het eigen Alfa-college Sportcentrum, aanvang 14.00 uur.